Du sköna maj

Efter en weekend med musik, massor med människor och fotograferande vill jag blickar lite tillbaka. Till maj - en underbar månad. Speciellt när vi i år hade förmånen att ha en sån skön och varm maj-månad som i år. Det kändes nästan som om sommaren tog en rivstart.
 
Känslan att få öppna dörren till bakgården på morgonen och känna den ljumma morgonvinden komma svepande. Dricka morgonkaffet på terassen. Känna doften av de spirande blommorna. Höra fåglarna glatt kvittra. Då kändes det som om sommaren verkligen var på antågande.
 
Betagen av värmen, blommorna och vårkänslan gjorde jag några vintage-kort på de bilder jag fångade på och runt min terass i maj. 
 
 
Och den vackraste av blommor - orchidén jag fick av min dotter på morsdagen <3
 
Taggar: Bilder, Blommor, Vintage;

Med huvudet bland molnen

 
På lördagen fick jag ett jätte trevligt uppdrag - att fotografera en grupp företagares första fallskärmshopp. Företagaren Katja Rajala hade tagit initiativet till att samla ihop en handfull andra företagare för att gå en kurs i fallskärmhoppning. Några veckor hade de fått lära sig det teoretiska kring fallskärmshoppning och nu på lördagen var det dags för det första hoppet. I närheten av Vasa Flygfält hade fem förväntansfulla blivande fallskärmshoppare samlats för at förverkliga sin dröm. Vasabladet var med och insöp stämningen. Läs mera om fallskärmshopparna i måndagens Vasabladet (10.06.2013).
 
 
Från vänster Katja Rajala, Markku Rajala, Mikko Karjalainen, Tomas Friman och Esa Siltaloppi.
 
 
 
Att gå genom utrustningen innan hoppet är livsviktigt. Instruktör Kari Huhta hjälper Siltaloppi.
 
 
 
Först ut är Friman, Rajala och Karjalainen
 
 
 
Landningen sker mjukt och behärskat
 
 
 
Siltaloppi och Rajala står på tur
 
 
 
Rajala glider i skyarna
 
 
 
Fast mark under fötterna igen på Rajala
 
 
 
Jag kan bra tänka mig att göra det igen, var Rajalas första tankar efter landningen.
 
 
Taggar: Fallskärmshoppning;

Ett fullspäckat veckoslut

På fredagen startade Pienet Festarit Preerialla 2013 - festivalen. I strålande solsken fick jag både lyssna till musik och fotografera de band som uppträdde. Punk, rap och lite, lite rock - kanske inte riktigt den musik jag lyssnar till hemma. Men festivalstämningen var det trevligt att känna på igen. Bland fredagens band kunde man se bland annat Joy Punishment, Appendix, Pää kii, Ruger Hauer, Koivunimen Herrat och Raappana.
 
Fredagens favoriter var heavymetalbandet Psalms For The Dead Sun, som verkligen var en positiv överraskning och så kvällens dragplåster Ismo Alanko förståss. Bland rapparna var Paleface en positiv överraskning. 
 
Psalms For The Dead Sun
 
 
 
Paleface
 
 
 
Ismo Alanko
 
 
På lördagen var det nya band som gällde. Solen orkade skina även den andra festivaldagen, även om vinden var en aning kall. Kanske hade jag väntat mig lite mera besökare med tanke på det gynnsamma vädret. Men kanske sommarstugan hägrade framom rapp och punk.
 
Lördagen bjöd på en kavalkad av både nya och lite äldre band. Då uppträdde bland andra Partavaahtokone, Rattus, Jussi Hakulinen Distortion, Nyrkkitappelu, Barbe-Q Barbies, Notkea Rotta 3-pack, Karri koira, Kunigas Pähkinä m.fl. Som kvällens dragplåster fungerade Dingo. Men kvar fanns nog bara skuggan av den forna dingon och huggtänderna hade bytts ut mot löständer. Och visst hade det väl varit korrekt mot fansen och publiken att försöka hålla tassarna från flaskan innan spelningen. Så Dingo var tyvärr en stor besvikelse. 
 
Däremot blev jag riktigt förtjust i tjejbandet Barbe-Q Barbies. En riktigt uppiggande uppvisning och många band hade kunnat ta lite mall av dom energiska tjejerna. Även Nyrkkitappelu stod för en bra insats. Bland rapp artisterna gillade jag väl Karri Koira bäst.
 
Barbe-Q Barbies
 
 
 
Karri Koira & Ruudolf
 
 
 
Den stora besvikelsen Dingo
 
Taggar: Festival;