Ett fullspäckat veckoslut

På fredagen startade Pienet Festarit Preerialla 2013 - festivalen. I strålande solsken fick jag både lyssna till musik och fotografera de band som uppträdde. Punk, rap och lite, lite rock - kanske inte riktigt den musik jag lyssnar till hemma. Men festivalstämningen var det trevligt att känna på igen. Bland fredagens band kunde man se bland annat Joy Punishment, Appendix, Pää kii, Ruger Hauer, Koivunimen Herrat och Raappana.
 
Fredagens favoriter var heavymetalbandet Psalms For The Dead Sun, som verkligen var en positiv överraskning och så kvällens dragplåster Ismo Alanko förståss. Bland rapparna var Paleface en positiv överraskning. 
 
Psalms For The Dead Sun
 
 
 
Paleface
 
 
 
Ismo Alanko
 
 
På lördagen var det nya band som gällde. Solen orkade skina även den andra festivaldagen, även om vinden var en aning kall. Kanske hade jag väntat mig lite mera besökare med tanke på det gynnsamma vädret. Men kanske sommarstugan hägrade framom rapp och punk.
 
Lördagen bjöd på en kavalkad av både nya och lite äldre band. Då uppträdde bland andra Partavaahtokone, Rattus, Jussi Hakulinen Distortion, Nyrkkitappelu, Barbe-Q Barbies, Notkea Rotta 3-pack, Karri koira, Kunigas Pähkinä m.fl. Som kvällens dragplåster fungerade Dingo. Men kvar fanns nog bara skuggan av den forna dingon och huggtänderna hade bytts ut mot löständer. Och visst hade det väl varit korrekt mot fansen och publiken att försöka hålla tassarna från flaskan innan spelningen. Så Dingo var tyvärr en stor besvikelse. 
 
Däremot blev jag riktigt förtjust i tjejbandet Barbe-Q Barbies. En riktigt uppiggande uppvisning och många band hade kunnat ta lite mall av dom energiska tjejerna. Även Nyrkkitappelu stod för en bra insats. Bland rapp artisterna gillade jag väl Karri Koira bäst.
 
Barbe-Q Barbies
 
 
 
Karri Koira & Ruudolf
 
 
 
Den stora besvikelsen Dingo
 
Taggar: Festival;

Kommentera inlägget här :