Den Blå Planeten - Köpenhamn

Ca 600 meter från Kastrups flygfält I Köpenhamn ligger Nordeuropas största akvarie, Den Blå Planeten. I mars 2013 flyttade omkring 3000 djur från det gamla Danmarks Akvarium i Charlottenlund till Den Blå Planeten. Dessutom flyttade 17000 nya djur in. Totalt finns det alltså 20.000 fiskar och havsjur som simmar runt i 53 olika akvarier i totalt sju miljoner liter vatten.

 

Den häftigaste bassängen är utan tvekan den med hammarhajarna och jätterockorna. Mitt igenom bassängen går en tunnel, vilket ger möjlighet att se djuren på mycket nära håll när de simmar rakt över huvudena på besökarna. Gillar man färgranna akvariefiskar finns bassängen med korallrev där man hittar de fiskar som lever på koraller. Börjar magen knorra finns restaurang Öst med utsikt över Öresund.

 

Vill man slippa stå och köa kan man beställa biljett på förhand, antingen via nätet eller i receptionen på de flesta hotellen. Då går man bara förbi kön och loggar in sig med den medhavda biljetten. Man skall vara förberedd på att trängas, för Den blå Planeten är en populär sevärdhet. Men definitivt värt ett besök.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Akvarium, Danmark, Den Blå Planeten, Hajar, Köpenhamn, Sevärdhet;

Kommentarer :

#1: Bea

Åh va mysigt det ser ut!

Svar: Det var jätte mysigt. Rekommenderar ifall du är i närheten.
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven

Kommentera inlägget här :