Bland öde hus, del II

 
Ditt öga är tomt som ett ödehus,
det tör bo någon där likväl:
Man kan skymta ett ängsligt fladdrande ljus
ibland. - Kan det vara din själ?
~Nils Ferlin~
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Abandoned, Autiotalot, Pohjanmaa, Sydösterbotten, Öde hus, Ödehus, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Marika

Underbara fotografier! Jag skulle gärna ta tillvara en del av dessa hus och restaurera dem, eller åtminstone rädda endel av möblerna. Vilken anda det finns i dem.

Svar: Jag blir lika andäktig varje gång när jag går in i dessa hus. Det finns nånslags själ i dom som inte går att förklara. Visst är det sorligt att dom förfaller och försvinner.
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven
#2: Maria

vad hittar du allt?, blir andäktig, så vackert.

Svar: En del hus har jag hittat via husens ägare eller andra kontakter. Andra har jag bara stött på när jag åkt runt. Men visst är det nåt speciellt med övergivna hus.
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven
#3: Malin

Vilka otroligt vackra bilder..så otroligt duktig du är. Skulle vilja kunna ta så vackra bilder jag med. Kram

Svar: Tack, snälla!
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven
#4: Thomas

Tittar då och då på dina foton!
Tredje fotot fastnar jag vid varje gång. Tänk vad mycket det berättar! Anna (1888-1962)som gått genom den dörren och hållit i det handtaget otaliga gånger. Storstugan som man ser i bakgrunden, där flera generationer levt och troligen har det sett ut på samma sett i sen den bygdes på 1800-talet. Största händelserna i storstugan på 1900-talet är troligen då järnspisen sattes in och elen drogs. Efter Annas död levde sonen Alf (1915-1980-talet)kvar i stugan vandrande in och ut genom samma dörr och i en oförändrad storstuga. Alf dog 1986. Jag förundras fortfarande över den upplevelse det var att få besöka detta hem! Stugan var på 1800-talet gästgiveri, så tänk vilka alla som besökt och övernattat i detta hus och gått in och ut genom denna dörr!

Svar: Den bilden hör också till mina favoriter. Mina tankar har varit likadana. Det är så mycket man skulle vilja veta om människorna som bott här. Och just det huset var något alldeles speciellt. Tror inte det finns många liknande hus som dessutom hållit sig så bra som just det huset. Vilken tur att du kände till det!
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven

Kommentera inlägget här :