Lars Winnerbäck - kom, sjöng och vann publikens hjärta.

 
 
En man. En gitarr. Ett munspel. Det var huvudingredienserna för att publiken skulle få vad dom kommit för. Och visst levererade Lars Winnerbäck. Inför en fullsatt gympasal, bland ribbstolar och korgbollskorgar i Övningsskolan i Vasa, uppförde Winnerbäck sina låtar till en hänförd publik. Först ensam i de tre första låtarna, sedan i sällskap av Annika Granlund Jonsson och ­Johan Persson.
 
Det var många låtar man hade kunnat lyfta upp som mästerverk. Inte en enda tråkig låt fanns med i repertoaren. Men för mig knottrade sig huden lite extra när han framförde Vi åkte aldrig ut till havet, Södermarken och självklart en av hans största örhängen och hans första encore låt Om du lämnar mig nu. Hans enkla sätt att berätta sina historier gör att igenkänningsfaktorn är hög hos publiken. Hans trovärdighet både till det yttre och hans sätt att framföra sina texter har samtidigt också blivit hans varumärke. Den enkla grabben från medelklassfamiljen som så många kan identifiera sig med.
 
Det var första gången Winnerbäck var på turné i FInland och man undrar varför det tagit så länge för arrangörerna att få honom till den här sidan av Östersjön. För Österbotten har väntat på honom. Länge. Och det märktes. För det var ingen likgiltigt publik som hade tagit sig ut denna fredags kväll. Igenkännande utrop och applåder ljöd i salen när Winnerbäck framförde en blandning av både gammalt och nytt. Två gånger blev han högljutt inapplåderad tillbaka på scenen. Som ett tecken på den uppskattning publiken kände för att han äntligen var här.
 
Tack Lars Winnerbäck - för en minnesvärd fredagskväll i oktober. I Vasa. I Finland.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: FInland, Koncert, Lars WInnerbäck, Om du lämnar mig nu, Vasa, konsert, Övningsskolan;