Barnen vill rädda Östersjön

Idag hamnade jag mitt in i en demonstration och det var inte vilken demonstration som helst. Det var barn som hade samlats på Narinken i Helsingfors för att protestera mot de föroreningar som sker i Östersjön. Demonstrationen är klimaxet på ett projekt som fick sin början av att 9-åriga Vera Meriläinen och hennes 7-åriga bror Isak i fjol skrivit insändare i både Helsingin Sanomat och Hufvudstadsbladet om de massvisa blågröna algerna i Östersjön.  I insändarna föreslog syskonparet att alla förskole- och skolbarn skulle samlas för en protestdag för att få de vuxna att förstå att något måse göras för att minska nedsmutsningen i Östersjön. 
 
Initiativet fick snabbt luft under vingarna och både Natur och Miljö samt Luonto-Liitto hängde på och idag fick vi se resultatet. En hel hög med barn som flaggade för Östersjön med sina egengjorda flaggor och bandaroller. Även några politiker var på plats för att svara på frågorn, bland annat Eva Biaudet, Silvia Modig och Eerikki Viljanen. Som konferencier fungerade skådespelaren Tobias Zilliacus och skolelev Stella Liljeström.
 
Ett fantastiskt initiativ!.
 
 
 Vi vill rädda Östersjön-projektet kulminerade i en demonstration 
 
 
 
Vera och Isak Meriläinen tog initiativet till projektet
 
 
 
Egenhändigt gjorda plakat vittnade om barnens budskap till de vuxna
 
 
 
 
Bland annat Eva Biaudet och Silvia Modig (båda till höger i bild) representerade politikerna
 
 
 
Tobias Zilliacus och Eerikki Viljanen
 
 
 
Det var många barn som slutit upp i demonstrationen
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Barn demonstrerar, Barnens Östersjöprotest, Helsingfors, Helsinki, Itämeri, Lasten Itämeriprotesti, Narikan tori, Narinken, Östersjön;

Kommentarer :

#1: Erika Weckström

Hej! Vad roligt att du har skrivit om Barnens Östersjöprotest! Fina bilder har du också tagit.

Svar: Roligt att du tittade in. Barnens Östersjöprotest är ett härligt initiativ i ett så viktigt ämne. Förtjänar all uppmärksamhet det kan få. Själv ramlade jag in i protesten av en ren slump och det är jag tacksam för.
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven

Kommentera inlägget här :