Tuu panolle

Vårens första road trip bjöd på många fina objekt. Halvt nerfallna tak och söndervittrade uthus, vackra fönster och igenvuxna trädgårdar.
 
Speciellt ett hus fångade mitt hjärta. Ett gult, medfaret hus med hål i taket och insjunken farstukvist. I det för övrigt toma huset fanns två sängar kvarlämnade i köket. Golvet gungade under vår tyngd och vi kände att det säkraste alternativet var att inspektera huset utifrån, genom de glaslösa fönstren.
 
Varför vissa ödehus berör mig mera än andra är svårt att förklara - det är bara en känlsa som antingen kommer eller inte kommer.
 
Vi var dock inte de första besökarna. Väggarna var täckta med graffiti - vilket är ganska ovanligt bland ödehusen i Österbotten. De flesta som intresserar sig för ödehus och Urban Exploring lämnar bara fotspår efter sig. I det här huset hade "graffitikonstnärerna" haft lite extra roligt och varje vägg hade fått sin stämpel. Ovanför den slitna sängen med halmmadrass och de smutsiga sängkläderna hittade vi en välkomnande inbjudan. Tuu panolle.
 
Tyvärr stod det ingen tid för evenemanget.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Taggar: Abandoned, Autiot talot, Autiotalot, Deserted houses, FInland, Pohjanmaa, Öde hus, Ödehus, Österbotten;

Kommentarer :

#1: Anonym

Fick länken via Åland, kollade en del av dina inlägg. Härliga bilder, så väl fångade moment. Snyggt jobbat. hälsningar från fd Skogsbjas-tös Gunilla

Svar: Tack Gunilla. Värmer mitt hjärta att höra. Ibland blir man blind för sina egna bilder.
Välkommen till min värld i ord och bild!

skriven

Kommentera inlägget här :